Blogi

Uutena työntekijänä Varaanilla

By Published On: 28.11.2023Categories: Varaanilla töissä

Liittyessäni Varaaniin keväällä 2023 yrityksemme koko perehdytysprosessi oli juuri uudistettu minua ja samaan aikaan palkattua toista työntekijää silmälläpitäen. Tässä on kuvaus siitä, miten itse koin onboarding-prosessimme uutena työntekijänä, ja miten pääsin tuottavaan tekemiseen heti kiinni, vaikka minulle ei heti ollut asiakasprojektia odottamassa.

Varaanilla uuden työntekijän perehdytykseen kuuluu se, että hänelle nimetään henkilökohtainen mentori, jonka tehtävänä on auttaa kädestä pitäen ensimmäisten päivien ja viikkojen ajan käytännön asioissa, sekä perehdyttää firman tapoihin ja käytäntöihin. Ensimmäisten viikkojen jälkeen mentorin kanssa keskustellaan säännöllisin väliajoin, ja mikäli uudella työntekijällä ei ole esim asiakasprojektia päällä, voidaan hänen kanssaan suunnitella omatoimista opiskelua, tai muuta tuottavaa sisäistä tekemistä.

Oma sensei

Oma mentori toimii uuden työntekijän kanssa tiiviissä yhteistyössä työsuhteen alkuvaiheessa ja viikottaisella tasolla aina koeajan loppuun asti. Koin, että tämä suhde oli hyödyllinen molempiin suuntiin.

Karaistuneemmalle ammattilaisellekin on erittäin hyödyllistä katsoa itselleen itsestäänselviä asioita vähemmän kokeneen tekijän silmillä: miten oikeastaan kuvailen tämän toimenpiteen jonka olen tehnyt jo kymmeniä tai satoja kertoja aikaisemmin? Olisiko siihen parempaa tai tehokkaampaa tekotapaa? Miksi näin tehdään?

Mentori auttaa myös työntekoon liittyvissä metatason kysymyksissä: Miten minun odotetaan tekevän töitä tai viestivän muun yrityksen kanssa? Kuinka työajan seuranta toimii? Näihin kysymyksiin saa parhaiten vastauksen ihmiseltä, joka on ollut näiden asioiden kanssa tekemisissä jo pitkään.

Omaksi mentorikseni nimettiin seniorimpi UX-suunnittelija Olli, joka oli minulle todella suureksi avuksi työsuhteeni alkuvaiheessa. On paljon mukavampaa kysyä työkaverilta miten joku asia kannattaa tehdä, kuin kelata useita videotutoriaaleja edestakaisin tai edetä yrityksen ja erehdyksen metodilla. Mentorikokemus oli meille molemmille hyödyllinen, ja siinä tutustuu toiseen luontaisella tavalla kun työskennellään yhteisen tavoitteen eteen.

Työsuhteen alkuni Varaanilla osui ikävästi samaan aikaan konsulttimarkkinan aallonpohjan kanssa. Työsopimukseni tekohetkellä vallinnut runsas projektitarjonnan virta oli lyhyessä ajassa hidastunut hitaaksi ja pieneksi puroksi, josta eri toimijat kilpailivat tosissaan. Minulle ei ollut asiakasprojektia tarjolla työsuhteen alkuun. Mitäs nyt? Miten hyödyntää tyhjäkäynti työpaikassa, joka tähtää nimenomaan laskutettavan työn tekemiseen asiakkaiden projekteissa?

Vaihtopenkiltä koulun penkille

Varaanilla on varauduttu siihen että konsulttimme ovat välillä ilman asiakasprojektia. Meillä on useita vaihtoehtoja vaihtopenkillä oleville konsulteille sitä odotellessa: tilanteesta riippuen meillä on tarjolla esimerkiksi yrityksen omia projekteja, omaan markkinointiin ja myyntiin osallistumista, blogitekstien kirjoittamista ja muuta yrityksemme toiminnan tukemista.

Tärkein vaihtoehto ja yrityksen, sekä työntekijän näkökulmasta pitkällä aikavälillä hyödyllisin on kuitenkin työntekijän omatoiminen opiskelu. Oppimisprojektille asetetaan vastuuhenkilöksi aihepiirin ymmärtävä oppimismentori (joka voi olla sama, tai eri kuin uuden työntekijän mentori), jonka kanssa sovitaan projektin tavoite ja reunaehdot jolla se katsotaan täyttyneeksi. Sen jälkeen hankitaan verkkokurssi tai muuta materiaalia joka tukee oppimisprojektia, ja työntekijä suorittaa opiskeluprojektin mentorinsa ohjauksessa. Suoritetusta opiskeluprojektista maksetaan pieni bonus, joka motivoi työntekijää kehittämään itseään ammatillisesti.

Omasta mielestäni työsuhteeni aloittaminen vaihtopenkillä oli tietyllä tavalla onni onnettomuudessa, koska minulla oli reilusti aikaa rauhassa tutustua uuden työpaikan käytäntöihin, ihmisiin ja työtapoihin. Lisäksi pystyin syventymään omaan harjoitusprojektiini joka tähtäsi Figma- ja Design System -osaamiseni kehittämiseen. Jos olisin aloittanut suoraan sataprosenttisella allokaatiolla asiakasprojektissa, niin siihen ei olisi ollut välttämättä heti aikaa.
Katson, että työsuhteeni alkuvaiheen hidas vaihe ehdottomasti paransi valmiuksiani tulevissa projekteissa, koska ehdin syventymään sellaisiin aihealueisiin käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelussa joihin ei tuottavassa asiakastyössä olisi samalla lailla mahdollisuutta.

Harjoitusprojektissani loin yrityksemme käyttöön tarkoitetun oman Design Systemin ja päivitetyn visuaalisen ilmeemme. Näitä on hyödynnetty jo useassa asiassa, aina molempien suunnittelijoiden yksittäisistä projektipulmista lähtien yrityksemme uuteen verkkosivuun asti. Sille on myös tulevaisuudessa varmasti lisää käyttöä omissa projekteissamme, ja sitä tullaan kehittämään eteenpäin tarpeidemme mukaan.

Ensimmäinen asiakasprojekti

Vihdoin ja viimein sain loppukesästä markkinan hieman elpyessä ensimmäisen oman asiakasprojektini, joka oli todella hieno asia. Oli mahtavaa päästä testaamaan käytännön työssä opiskeluprojektissa harjoittelemiani taitoja. Projektissa pääsin suunnittelemaan asiakkaani Jutelin moniraita-audioeditorin käytettävyyttä ja käyttöliittymää alusta asti, ja rakentamaan laajoja käyttöliittymäprototyyppejä. Siinä hyödynnettiin kaikkia osaamiseni osa-alueita, ja erityisesti juuri niitä mitä treenasin harjoitusprojektini aikana. Jatkoa on luvassa, ja tätä odotan innolla.

Yhteenvetona todettakoon, että pieni lisävaiva työsuhteen alkuvaiheessa maksaa itsensä reilusti takaisin. Kun huolehditaan että kaikki pääsevät varmasti perille yrityksen käytännöistä ja kulttuurista, säästyy myöhemmin enemmän aikaa ja energiaa tehokkaampaan työntekoon. Omissa perehdytyskäytännöissämme on aivan varmasti parantamisen varaa, mutta jostakin on aloitettava. Varaani kasvaa ja kehittyy pidemmälle jokaisella uudella työntekijällä, sekä määrällisesti että laadullisesti.

Kirjoittaja

Joonas Mykkänen

UI & UX Designer

Joonaksella on laaja kokemus käyttöliittymä- ja visuaalisesta suunnittelusta. Vahva graafisen suunnittelun tausta sekä markkinointiviestintä- että softamaailmasta. Erikoisosaamista liikegrafiikasta ja animaatiosta.

Lue lisää ajatuksiamme