Varaani Cloud Hub

…on oma tuotteemme, jonka ympärille firma perustettiin vuonna 2010. Se on hybridipilviratkaisu, eli kotiin tai toimistoon tuleva verkkokovalevy ja siihen saumattomasti liittyvä pilvipalvelu. Laitteen data on suojattu levyjen peilauksen lisäksi salatulla varmuuskopiolla pilvipalveluumme.

Laite on Varaanin konseptin pohjalta sopimusvalmistajan kanssa suunniteltu ja ohjelmiston toteutimme itse. Siinä missä tavalliset verkkokovalevyt vaativat käyttäjältä aika paljon osaamista, halusimme tehdä kokonaisuuden, jota kuka tahansa osaa käyttää.

Toteutimme laitteeseen mm. Linux-jakelun Yocto​lla, “secure boot” -ominaisuuden, avaintenhallinnan TPM-piirillä, ohjelmistopäivitykset netin yli, web-käyttöliittymän, terveydentilan monitoroinnin, sekä median indeksointi- ja hakujärjestelmän. Lisäksi lisäsimme “liimaa”, jolla valmiit komponentit saatiin toimimaan yhteen. “Purkkaa” emme halunneet käyttää.

Pilveen teimme palvelut esimerkiksi varmuuskopiointia, asiakkuudenhallintaa, etäkäyttöä, provisiointia ja ohjelmistopäivityksiä varten. Osin käytimme kaupallisia pilvipalveluita, osin itse Ansible​lla orkestroituja “bare metal” servereitä. Lisäksi teimme vielä softat Android​ille, iOS​ille ja Windows​ Phonelle.

Tämä kaikki hyvin skaalautuvana, usealla kielellä toteutettuna ja “white label” -tyyliin kymmenillä eri brändeillä. Sivutuotteena syntynyttä aivan tavallista osaamista tarjoamme nyt asiakkaidemme projekteihin.